Big Mama kolumna: “Đe si, đe se kupaš & što činiš?”

Big Mama kolumna: “Đe si, đe se kupaš & što činiš?”
printscreen, YT

Satira, fikcija & Esej

Danas ne ispijam kafe u prestonici, nego ledenu limunadu u “stenalendu” kod rodbine i prijatelja i nagledala sam se svega i svačega, da jedva čekam da se vratim na uzavrelu kaldrmu, sivila, javne mehane…

Dok ovo pišem duša me boli za našim legendarnim akterom Šojićem – i molim se za njegovo zdravlje. Pa ne smeš legendo da odeš, ne smeš da nas napustiš sada, kada smo dotakli dno samog dna u naprednom sistemu.

Legendo, koliko je još uloga za tebe spremno, koliko satire, koliko tvojih upadica moraš reći, da čuju ove mlađe generacije, i da dočekamo lepša vremena zajedno sa tobom.

Šojić je mlađih dana peckao i Zlobu i Zvijerku i ceo raspadnuti sistem koji je harao ovom zemljom – pre onih i pre ovih…

Mnogo volim ljude sa stavom, i koliko god da je pogrešan, imaju ga i ne menjaju se. Dobio je valjda neku ogromnu lovu od Zvijerke da pljucka Zlobu, a da scenario sam napiše… A od Zlobe, da pljuje ovog iz “stene” – i, to po njegovom scenariju. Kada je štivo završio, i jedan i drugi su dobili nervni slom, jer ih je talentovani Šojić prikazao u najgorem svetlu. Lovu nije vratio, a projekat nikada nije ni prikazan. Tako se ophodio sa “bagrom.”

U stenalendu sam videla za ovih par dana svakojake prikaze sa javne mehane, i da danas ne dužim, krećemo u akciju: Prstenac songer vernik se uroljao toliko od ko zna čega, da je konobaru u jednom lokalu nogom šutnuo poslužavnik. Mislio je, da mu je ovo Gilzenkursten kao pre jednu deceniju kada se povatao sa femkastim likom u butiku, i kada ih zatekao njegov muzikant, a on liku šljepio petokraku…

Vlasnik lokala nije najurio nedužnog konobara, nego Prstenca. Mrš, i više te nikada zvati nećemo. E, to je gazda – kada poštuje svoje osoblje i radnika. Stvarno volim rad Leksikonka ba, i uživam dok rimuje note, ali brate, sestro, hoće li i njemu neko reći da batali brašno…

Kaže mi jedna ptičica, da je Leksikonko ladno promašio sprat i stan, i ušao ljudima koji su večerali i počeli da vrište, misleći da je lopov. Nekako su se pribrali, ali nisu mogli da ga izvuku iz dnevne sobe, jer je zadremao koliko je dugačak i težak…

Jedan drugar mi je predložio pre par dana, da idemo na neku žuraju ovde u “stenalendu” koju organizuju “oni iz Begiša”…

Pošto znam, kakvi polu likovi i zelenaši glume organizatore, ajde pošla sam, zbog kolumne, ali pod uslovom da ne gledam kvazi novinare iz žutih klozet listova. Sorry, ali tako je. Sedela ja i čekala neku feštu, kad ono, neko žgoljavo čeljade onaj Muvljaž, pa onaj Gizmet…

Pa kad je počelo nešto da vrišti i cviči, a ono sve dečica od par godina u euforiji sa roditeljima koji ih doveli da slušaju ove urlakatore. Pobegla sam. Jadni mladi, čemu se dive i koliko će biti pritupasti kad odrastu šta slušaju.

Čula sam da ovaj Muvljaž trpa nekog Čučnija, a da se taj Čučni razvaljuje sa bogatim sredovečnim likovima u fazonu. Ček, bre… Morala sam da pretražim o tom liku posle tih informacija.

Dečko je stvarno lep, ali da ga teslači vodozemac ministarko, auuuu. Pa ok, ima ukusa, mislim na vodozemca sa ženskim nejmom. Neko je pitao da li imam info o politikantu Smešku iz naše “bratske republike.” Imam, da voli da se samoreklamira, i to je to. Ko ne voli, lep je, mlad i taj narod tamo neću pljuvati, kao ni opoziciju ovde, dok ne postanu pozicija. 😉

Kada se tolika bura podigla oko dvojice Brada, tj. zabranjenih Vehaba,  moj zaključak je, da ništa oni nisu krivi, već omladina koja to konzumira. Ne možeš ti songirati praznoj ulici!? Dokle god postoje fleke i Kafe prdakšni, omladina će slušati šund i kraj priče. Imam ja jednog zanimljivijeg, a to je onaj ljakse Cmudi.

Tog lika sam gledala svojim očima pre par godina kako se tetura pored Narodnog Pozorišta. Posle mi pričali, kako on jede kavurmu, slaninicu, pije penušave sokove, pali smešne cigare i ide do toaleta da to izbaci.

Jesam li Vam rekla da je ona, meni jako simpatična Električna tranzistorka u šemi sa hasbendom fucošem jedne psihotične ženke, koju prozivaju na ptičici, da pravi fejk naloge i hvali samu sebe.

Fucoš je jednom opalio zgodnjaču, pa drugi put, pa treći, pa se oduševio kada mu ova rekla – Lutkice, dobro ubacuješ lopte, za tebe gratis. Jesam bolja od tvoje žene? “Jesi, sa njom kad hoću, moram da šrknem stimulans, da bi mi se alatka ukrutila.”

Ok, sada žurim ali biće vremena o sitnicama. Nisam pomenula i najstariju Rosu Salvahe, koja se nije udala. Ona, po želji svojih seniora, mora da dovede “mladoženju u kuću.” Neće je niko, i posle svih pokušaja sisterki da joj pomognu. Navodno je u nekoj fejk šemi, da ne bi selo pričalo da je istotimka.

Lusterka krivi Hvaljenicu – ni krivu ni dužnu, jer su je gazde prostora u “stenalendu” odbile. Ne žele da rizikuju, jer ima drugih, koje će napuniti prostor, jer je već kraj sezone. Slično joj se dogodilo i sa jednim “banjskim” prostorom ovde…

Saly se pokajala zbog “fešte” kod Vrtike, ali neka se zahvali svojim neseserima – zbog kojih stagnira sa materijalom, i što joj nisu ni od kakve koristi. I za kraj današnjeg štiva, iz lijepe njihove mi stiže hint godine:

Naime, ona neka osedela, bivša glasnogovornica Adriatika se pre deset godina krevetala sa nekim šovinističkim songerom pod imenom Puška. Naši susedi nisu “tabloidni” i malkice su svedeniji od nas – kada su takve teme u pitanju, pa su taj hint smatrali sramotom države.

Adriatika se toliko zacopala u svog heftača, da je umislila, kako on voli “kuhano”, i slalu mu je redovno “specijalitete”.

Kada je uvideo, da od nje neće imati preveliku korist, objasnio joj je da ne mogu više da budu u šemi, a Adriatika je doživela nervno rastrojstvo. Te godine su je i povukli sa svih funkcija.

Bojler ima dečka iz teretane. Nefertiti je sa zamenikom sitija. Švalji koks otpao zub dok je svirao usnu harmoniku jednom manekenu, a ovaj pobegao u donjem vešu niz ulicu, pred očima zabezeknutih stanara. Aki Buki se kreveta sa politikantom Mokijem koji ima dve leve noge…

Da ne budem patetičarka, primetila sam da ovaj sajt i naročito ova kolumna ima najjaču zajednicu komentatora, tj. podblogera. To su sve neki cool ljudi, moderni, zanimljivi, i bez ikakve reklame i promocije – ovde se okuplja godinama najbolja ekipa, što nam zavide i veći i bolji portali. Na tome vam hvala, pa kada ovo nekada ode u istoriju – svi će pričati o nekoj BM kolumni sa Vivstars-a i komentatorima.

Toliko za danas drugarice i frajeri, i budite mi zdravi i veseli. Volite prvo sebe, i poštujte sitnice, samo tako ćete i poštovati one kvalitetne koji vas okružuju. Do narednog petka u Podne, Vaša Big Mama 😉

Copyright: Vivstars.com Svi likovi i događaji su fikcija i satira Pop kulture, koji služe kao edukacija – da mladi nikada ne postanu poput fiktivnih aktera naše kolumne. Zabranjeno preuzimanje bilo koje kolumne sa ovog sajta.

32 Comments

 1. Eli

  Nego, šta bi Crnim zna li iko? Mislim ovo, na filmskoj fešti, i mislim na pozadinu ove reakcije.

  • Dioklecian

   Crni pod.uzna muva svakom ko mu obeca budzetske mone. Lik koji je lobista, los akter i biznismen sa vezama. Igra na loptu opozicije. Guglaj ko je i sta je i sa kim je sve šurovao, počev od zlobe, botoksa i koga je podrzavao. Svako ko dobije budzetsku lovu njemu zasmeta, razlog je taj

   • Eli

    Da, kapiram da mora da se snalazi. A vidi mu se na faci da je takav, nekako ostavlja trag to uvlačenje, nema veze s godinama. Prosto izraz proračunatosti i nečeg, Bože me prosti, ljigavog. Ne znam, možda grešim.

 2. Robyn Fenty

  Poz svima, nije me dugo bilo. Ima li kakav trac o basketboleru T.. i Jagodarki? Prica se da fucos hazbend od instalolite igra za isti tim. Istrazite to malo.
  I sta se dogadja sa Blogicom? Prica se na pticici da je i ona ljubiteljka cukera 🙁 Boze koliko mi je zao te cure, nikako da se sredi. Izgleda jako nesrecno i usamljeno.

  • Mellany

   Fucos igra za sve timove, a Lolita bolje da cita Nabokova i Tolstoja za pocetak,dok ne doseta do Milera,Nin i Elisa, bilo bi joj bolje. Radila bi ma sebi,i imala cemu nauciti…

 3. Mirka

  Citam Yuga prodala seniorov prostor, malo li je, pisu sada ljudi iz Sehera da je Zvezdan svoj stan i vikendicu poklonio osobama sto nisu imali, to nisam znala a svaka mu cast ovoj gore, budi Bog sa nama.

  • M

   Prodala, i to rodjaku, aman. Pa sto ne pokloni kad je rodjak,vec prodade, a mozda po simbolicnoj ceni, reci ce, ali opet. A Zvezdan dzek, uvek o njemu svi samo lepo pricaju, i taj covek ne moze da bude los nikako. On je kompletno divan. Volim ga od prve pesme,i sve u vezi njega .Prema njemu je Bog bas bio izdašan, i lepotu i talenat i harizmu, sve mu je dao.Zauzvrat ostao je dobar covek,ni slava,ni ego,ni sujeta, nista ga nije poremetilo u toj doslednosti.

 4. Maska

  Ima li pikanterije o Bojlerovom menadžeru? Meni liči da su oni u šemi,a jedan drugom šalju srca na slikovnici.

  • Boka

   Neee, znam ga, jeste da malo svrlja sa strane iako ima skladan brak ali je strejter

 5. Južnjakinja

  Molim pomoć za Cmudi i politikant s kojim je Aki Buki?

  • Ministarka

   Cmudi ima na kraju abecedno slovo Y. prvo slovo mu je po abecedi (ne azbuka) broj 3. Politikant je onaj, sto njegovi imaju fashion house na slovo M

   • Eli

    Aki Buki i ovaj? Pa može majka da mu bude, au Jesi sigurna da je on?

 6. Lolobridjida

  Kevo, ona ne hvali sebe. Ona sebe prvo pljuje, proziva a onda hvali :))) Doticna je bff sa Reptilkom songericom. Poz svima

 7. Fata

  Pomoć!
  Ko je Čučni?

  • Niva

   trenutačno vaš najtraženiji treper kak sam razumila

   • Milkica Basel

    Ko je Adriatika?

    • Ray of light-st

     Bivša … primeminister

     • Fata

      Hairy pa dodaj nastavak…

 8. Ikonija

  Citala Sam komentare na jednom komercijalnom portalu u zemlji sevdaha vezano za vehabije. Uglavnom su bili: Svaka cast Srbiji za zabranu Jos samo da ih I mi nekako ukinemo.

  • Jefimija, sama si ti

   Kad rece komercijalni, pitanje za Vivstars. ada cete da pocnete komercijalnije da pisete? O svim poznatim, svaki dan, da se ovo ne ceka jednom u sedam dana

 9. kajsija

  Ne pominji Bojlera da ne pocnu da dolaze botovi od po.emecene midzetare 😀

  • Bojana

   Ko je Bojler?

 10. Dousnik

  Ako se ne varam fucos je cuvar mreze red and white

 11. Lea

  Ja sam cula da je Panonija navukla na cuker Leksikonka pre nekoliko godina. Ne znam da li je istina, drug mi je to priccao koji je cesto puta saradjivao sa njima. Onda sam to slicno citala pre nekoliko godina u kolumni da su se njih dvoje krevetali namrljani. Povraca mi se od Lusterke, izvestacena svetica. Ko se seca fotke koja je brzinski morala da se obrise sa jednog portala?

  • Mirka

   Koje fotke? Ja se sjecam one gdne ši.ki 😂

  • Ray of light

   Ona na “skoljki” haahahahahaha Ali sva nevina i mirna jadna svi joj zabranjuju nešto vječno, a ono “good night” je imala takav ton sarkastični izazivački da ne vidim šta se još čudi šta joj je Hvali izgovorila i sve dobro rekla. Nije to normalno “pozdravljanje” nego vrlo perfidno.

   • M

    Uopste nije vazno da li je Hvali ovakva ili onakva, cinjenica je da nikog prva ili uopste ne proziva. Retko i odgovara na provokacije. Time sve kaze. Kako ne shvate vise ili zasto ne uce od nje?

  • Mellany

   Istina. stalno sam u drustvu Panonkinih bliskih poznsnika (sestara,uvlakaca)a i pre par godina,svedok bejah njenog i najmladje joj svece posrnuca na party ostrvu. Blokirala me jr kad je skontala da se znamo ims 3 godine patim jos hahaha. Cujte,ne moze niko navuci posebno odraslu osobu, vise je bilo da se on zeleo dokazati. Ne branim je, samo ta prica je konkretno da su se dobro zezali (njihovo “dobro”)

 12. Modesti Blejz

  Daj još koju pikanteriju iz Stenalenda, molim te! Nije baš najjasnije koju igru igra “fini čika” sede kose sa Zvijerkom i njegovom pajtosima. Izgleda da je izneverio pokojnog vođu šetnji, koji ih je prosvetlio i dao nadu da će biti bolji prema braći u Srbiji

  • La mamba

   Igra dvolicnu igru, ucijenjen jer mu brk voli pare.

 13. Dioklecian

  Cekaj, koji fucos? hahahaha

  • Koka iz Bloka

   Njegova fajf je predmet s.rdnje na pticici. Izgleda kao da mu je muter. Iz red tima je

Comments are closed