Marijina “Košava” – diktatorski MTV?

 • 3k youtube screenshot
  Screenshot, ugašeni Treći kanal

You may also like...

4 Responses

 1. Avatar says:

  Ponosno kažem da sam politički neopredeljena osoba. Mrzim i prezirem politiku. U društvu, kao što je naše, politika nema nikakav smisao, izuzev za one koji su njen deo. Politika može da ima smisla samo u uređenim društvima, koja zadovoljavaju sve kriterijume osnovne egzistencije. Ovo kažem, želeći da se muzika i pop cultura i umetnost nikad više ne dovedu u vezu s politikom. Čak i da su neki umetnici imali ili i sad imaju dodira s politikom, smatram opravdanim, jer živimo u bednoj zemlji, a isto mislim i za sve ex YU zemlje, izuzev naravno Slovenije i možda jednog, malog dela Hrvatske. Moguće je, itekako je moguće, ali nije uvek lako biti umetnik ili bilo šta drugo, lepo i plemenito, a imati više od parčeta hleba, struje, vode, net-a.
  Za Košavu i muziku 90 s me vežu najlepše emocije. Slušam je i danas. I ne samo euro dance, njega možda čak i najmanje, već i pop, rock, folk i razne druge podžanrove iz tog perioda. Ta muzika je imala kvalitet i originalnost. Kad uporedim današnju muziku s tom muzikom, nebo i zemlja. To mislim i za muzičke scene u celoj ex YU. Poštujem i cenim svačiji rad i muziku svakog vremena. Ali, jedna stvar u današnjoj muzici, koja mi se ne dopada, i koja me čak boli jeste nedostatak originalnosti. Pitam se da li je to odraz globalnog trenda porasta kolektivizma i unificiranosti!? Itekako mislim da jeste. Ali, ta vremena će proći.
  Poruka za sve – Budite i ostanite autentični i svoji. To Vam niko ne može oduzeti. Pozdrav svim čitateljima i sjajnom vivstarsu.

 2. Tormentor says:

  Muzika devedesetih ima svoju čar i danas slušam ponekad mnoge pesme. Sećam se gledanja Košave i slušanja tih pesama sa mojim braćama i sestrama iz familije. Danas ta muzika posebno deluju na mene, odmah mi je asocijacija na “Code” grupu sa nekim njihovim maestralnim pesmama. Teška vremena, ali smo znali da se radujemo i tada sitnicama. Psihičku jačinu, iako sam bio dete tad, prepoznajem po tome što mi je asocijacija na to vreme, prvenstveno, igre sa vršnjacima napolju i slušanje muzike. Imali smo svoj mehanizam odbrane koji je bio jači od svega: igra i muzika.

 3. Ministarka says:

  Kosava klub je isla na Trecem kanalu od 19h vikendom. To odgledam pa idem u grad. Kosava koja nije bila Marijina je emitovala Noleta s..mana ha ha ha

 4. Mini Mint says:

  iz ovog video snimka meni se dopadaju sve pesme. obozavam muziku devedesetih. zar trebam da volim teheransku koja nam se servira sada?