Kada “opsednuti fan” umisli. Tragična glumica Rebeka Šefer

Kada “opsednuti fan” umisli. Tragična glumica Rebeka Šefer

Glumica koja je mogla da ostvari veliku karijeru u Holivudu, i danas je posle više od trideset godina nakon tragične smrti, tema svetskih magazina.

Zbog nje je i zakon promenjen, a ona se pamti po neverovatnoj skromnosti.

Rebeka Šefer je bila zvezda tv serija “Moja sestra Sem” osamdesetih godina prošlog veka, a u to vreme je dobijala na hiljade pisama od obožavalaca. Među njima je bio i opsednuti fan Robert Bardo koji ju je na kraju, i us.rtio ispred glumičine kuće.

Njegove uvrnute okolnosti su privukli pažnju javnosti na fenomen stalkinga da je država Kalifornija donela prve zakone protiv stalkinga u SAD.

U specijalizovanoj emisiji “People magazine istražuje” na Id kanalu, detaljno je opisano proganjanje glumice od strane opsednutog fana, a dva detalja su bila ključna…

Rebeka je u početku, odgovarala na sva pisma koja su joj stizala od fanova, pa i opsednutom fanu je odgovorila – da je on umislio, kako ga ona voli i da su u vezi. Rebekina menadzerka joj je kasnije odredila pr službu, koja je slala fanovima Rebekine slike, ali je Bardo, nastavio da je i uživo proganja.

Pojavljivao se na njenim snimanjima, ispred studija i njene kuće u kojoj je glumica živela sama. Pr služba joj je sugerisala da unajmi obezbeđenje, ali skromna Rebeka to nije htela. Bila je ubeđena, da joj niko ne može nauditi i da je i ona, kao sav običan svet.

Opsednuti fan je glumicu usm.tio ispred ulaznih vrata, a istraga je pokazala, da mu je Rebeka ljubazno otvorila vrata svog doma i potpisala se na slici koju je u.ica držao u ruci.

Kako je “People” još davne 1989.godine pisao; Robert Bardo je toliko bio opsednut likom Rebeke Šefer, da je danonoćno gledao njene serije, a da je presudan bio njen prvi film, za njegovu bolesnu opsednutost koja je dovela do u.istva.

people mag. 1989.

Rebeka je u filmu “Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills” prikazana kao slobodnija devojka koja menja momke, i to je bolesni fan umislio da ga ona vara…

Rebeka Šefer se pominje, kao i jedna od najtalentovanijih glumica tog vremena, pred kojom je bila velika karijera u Holivudu. Iz siromašne je, radničke porodice i na fakultetu je imala sve desetke.

Posthumno su urađeni mnogi dokumentarci, koji opisuju poslednje dane Rebeke Šefer. Zato, i ne čudi, što mnoge javne ličnosti ne žele bliskost sa fanovima, a današnje društvene mreže su i jedina veza između poznatih i njihovih fanova. Bezbedno na “online” razdaljini…

Autor: Vivstars.com Kreativno novinarstvo

1 Comment

  1. Dejan C

    Gledao sam i ja na ID njen zivot. Suvise je bila dobra i empaticna za bole.ni Holivud.

Comments are closed