Retro recenzija: Euro Dance je u modi.

Retro recenzija: Euro Dance je u modi.

Već deset godina slušamo instant hitove, od etno-turbo-gastarbajterskog folka, do urlatora rep scene.

Tekstovi su prilagođeni klubovima, kafančinama i splavarskom lajfstajlu. Ali, sve se menja samo ostaju sfari provereni hitovi.

Poslednjih godina kritikovali smo nove “muzičare” da nisu nimalo kreativni i da im je muzika seljačka komercijala. Za mlađu publiku, koja nas čita, evo jednog spota i singla koji je svetla tačka devedesetih. U pitanju je grupa Energie “Kiša” 1997. godina.

U ovoj grupi, svoje muzičke korake imala je Ana Kokić, a ovo je jedan od velikih hitova, danas skoro pa zaboravljen.

Najveći paradoks “devedeetih” je, da su muzičari i spotovi izgledali urbanije i pored ekonomskih sankcija, od ovih danas koji se emituju na Tv-u u pauzama za rijaliti gluposti.

Ovo je prvi dance singl u Srbiji. (After Shave). Nakon ove grupe stasale su nove u to vreme jako popularne zvezde. Gala, Tap 011, Out, Duck (Xenia Pajčin), Moby Dick i ostali.

1 Comment

  1. ZvezdanaStarletic

    Vidim ovo i vidim Cecin spot za Zabranjeni grad (snimljen pre 17-18 godina). Ili Crveno. Ili Nevaljala. O onim spotovima-filmovima: Idi dok si mlad, Trula visnja ili Karleusin Tihi u..a, da ne govorim. Zasto vise nema onakvih spotova. Nijedan od ovih danasnjih spotova sa pol..im klinkama koje djuskaju, sa skupim kolima… nijedan jos nije ni blizu Cecinog Crvenog od pre 15 godina.

Comments are closed