Dorćolka “Lumpovala u Skadarliji i naletela na savršenog, ali…”

Dorćolka “Lumpovala u Skadarliji i naletela na savršenog, ali…”
pixabay, ilustracija

Drugari,

Lumpovala sam danima u Skadarliji. Beograd i Srbija imaju kulturno blago, koje se ne može naći ni na jednom drugom mestu u svetu. Dijapazon kontrasta nas čini jedinstvenim. S jedne strane “trešte splavovi i klubovi”, a sa ove kaldrmske, divna muzika, koju “emituju” tamburaši.

Mira, Slađa i Ena su izdržale moj tempo “skitnje” i provode, i na tome im hvala… Nismo imale poseban datum, niti razloga za neko slavlje, ali, slučajne fešte su uvek zanimljive. Ne znam nijednu starogradsku pesmu, ali sam uživala slušajući od “Ajde Kato, Ajde Zlato”, “Na Te Mislim”, do Imam jednu Želju… Onda čovek shvati da ova današnja deca imaju pogrešne “ploče izvođača na pleju”, i narikače koje nisu ni za naslovnu, horor serije B produkcije.

U toj gomili stranaca i naših ljudi, koji su preplavili Skadarliju, ugledala sam zelene oči, koje su me signalizirale i onako omamljenu od vinceta me naložile. Ja sam vam kao hepo kocikica. Dalje od mene dobri frajeri, tetovirani, kosati i crnooki, kada šljemam alkohol… Ako me ne zaskočite, ja ću vas, i još ću vam ostaviti trag od cigarete. Kao nekada davno, kada sam onog lika što se zabavljao sa Čivavkom, opekla po sred čela… 

“Maneken u pokušaju je za mene bio nepoznata persona. niti sam gledala rijaliti “starove”, niti sam imala pojma o seljačkim pevačicama. Rasla sam uz Metaliku, Ganse i Čorbu. Ali, vremenom mi se “poseljačilo” uvo, slušajući dziberluk po splavovima, i onda sam uletela u kolotečinu, “onlajn zvezda u pokušaju”, kao što je Golmanuša.

Maneken u pokušaju mi se u toj ludoj masi ljudi, pijanih i omamljenih, činio kao lepotan svih lepotana. Brzo smo se smuvali, i predložio mi je da se uputimo u drugi klub, gde je pevala te večeri Viskovićka, koja je tada imala drugačiji izgled. Mislim, nije bila hiruški ulepšavana. Ostavila sma drugarice, i sela u auto sa manekenom, nekim likom koji ima previše sala i vrcka, i ukapirala da nas vozi taksista. -Zar mi nisi rekao pre pola sata da imaš auto? Mogli smo mojim kolima, bog me ubio ovako pijanu.

Kada sam opet počela ljubakanje sa njim, uz taktove pesme “Gde sam Grešila…”, njegov, ispostaviće se kasnije “topli brat” je pao u nesvest. Ja vrisnula, i zabola pljugu manekenu po sred čela. Imao je obeležje kao “Mala Nevesta.” Nikada se više nismo čuli a ni videli, a ja se sećam, da mi je nestao mobilni, torbica sa lovom…”

Da se vratim na zelenookog i na Skadarliju. Prilazi mi lik, ljubi ruku, ja podigla i nogu onako pijana, da mi pogleda i tetovažu, a on pred svima me i tu poljubio, u nožicu. Ahhhhh, ti si pravi, mislila sam se u sebi. SA NJIM SE NISAM LJUBILA, ALI MI JE OTPEVAO SVAKU PESMU, I BACAKAO CRVENDAĆE NA MUZIKANTE.

Čekaj, stani. Nisam ti ja od tih ku*avela, koje se lože na lovatore, i ne moraš bacati šuške da bi me zadivio… Ispričao mi lik kako je došao iz Amerike u domovinu, i kako je tamo Vojno lice, bla bla truć. I, ja poverovala. Overili smo još dva kluba, i bila sam odlična “domaćica” prestoničkog života.

Pokazala sam mu ribe koje izlaze čoporativno i objasnila da su to separeuše, kojih se treba kloniti. A i gomilu trećerazrednih starletutki koje se cepaju za stan na Vračaru, pardon kiriju… I, vidim on ne reaguje na njih, što je kul, i bacila sam se u muvažu. Bezuspešno. Pošto sam danima izlazila, stiglo me je. I, posle par sati i on mi je držao glavicu nad wc šoljom. E, crna ja. Ujutru sam mu kuvala Nes kafu iz kesice, jer je spavao u mom stanu…

Ostala sam kasnije i bez torbice, i svih skupih parfema, i bez laptopa (zato kasnim sa blogom.) Urednik mi se evo, i sada smeje, dok mu diktiram štivo, i čitamo se za par dana u novoj kolumni, jer mi lap topić stiže nov glanc, sutra.

Zelene oči i zablude, i prinčevi na konjima po sred Skadarlije ne postoje. I ne znaš, da li je gore upoznati nekoga sa Instagrama ili uživo kao i ja. Ajde što su mi bivši pljačkali srce, sada ostadoh i bez sitnica koje su mi najdraže.

Za par dana u novoj kolumni Vaša Dorćolka!

Zabranjeno preuzimanje bilo koje Kolumne. copyright Vivstars.com Svi likovi i događaji su fikcija i umetničko izražavanje autorke teksta.

2 Comments

  1. Inna

    Doslo vreme da se vratimo onome sto su nekada radile nase babe i prababe. Pre nego sto dovedes tipa na gajbu, malo se raspitaj ko je, dta je i ciji je. Proveri podatke i vise puta. Uzmi mu dokumenta na uvid. A ako ti je to smorno a zuri ti se, onda romantika u njegovoj gajbi ili negde drugde. Za licne stvari u tom trenutku, preuzimas rizik. Lepa vremena i tipovi koji ne lazu su otisli u persun..

  2. Mila 84

    Ajoj nama…Ma ni “preko veze” više normalan ne može da se nadje. To bre sve ludo i zauzeto, a eto kriza tera i da pokupe šta im padne pod ruku. Neka nam je Bog u pomoći. Pozz ekipo

Comments are closed