Dark Folk 2 deo: Zabranjeni spot, Azis & Budi malo muško…

 • musician-pixa bay
  ilustracija, pixabay

You may also like...

6 Responses

 1. Avatar says:

  Za mene je dark folk sve što ste naveli + tekst i estetika koji su teški, mračni, sofisticirano – prostački, socijalne tematike, isl. Prvi serijal vam je bila totalno ubodena tema. Ok, pesma od Mime – mračne 90 s, pesma od Marte i Azisa – socijalna tematika, Brena mi se ni po čemu ne uklapa u dark folk. Ali, jedna druga njena pesma svakako da i nosi naslov… Mislim da su tih 2000. godina, narodnjaci bili mnogo slobodniji i od zabavnjaka i od cele scene danas. Oni su prvi pevali i o tabu temama i o mračnim ljubavnim iskustvima. Ta muzika nikako nije za potcenjivati. Koliko vredi to se vidi tek danas po tome koliko je slušaju klinci. Mnogo više od ovih modernih, sada.

 2. Zeleno says:

  Poslednja pesma je super, pa cak i Martina je odlicna. Brena mi je fuj. Volim stare hitove, a oni koji se kao gade ovih pesama iz devedesetih se foliraju.

 3. ZvezdanaStarletic says:

  Meni ova poslednja pesma bas nesto prijala tada. Cak sam se ispod BM jednom pitala sta li je sa ovom devojkom sa jednim hitom…

 4. Lena says:

  Kakva avangarda od Marte i Azisa potpuno sam zaboravila za ovo, meni se sviđa..Secam se i ove sa umetkom, pesma se vrtila i na jutarnjem programu pre polaska u skolu, sviđa mi se nekako.
  Brenu je besmisleno komentarisati ovde kao i video uradak🙄

 5. Dika says:

  Bila sam sedmi razred OŠ kada sam čula ovu pesmu. Čekala sam ceo dan da je snimim na kasetofonu 😀 Sad me nekako sramota, ali vraca u detinjstvo kakvo god da je bilo.

 6. M says:

  Brena, sta joj bi da snimi ovo? Drzava se raspala, rat tek zavrsio,svi na gubitku, rane jos k..re, a ona snimi ovu sp.dacinu. I previse je tih godina bilo ratnih kadrova, vojske, uniformi na tv-u, da bi smo to gledali i u nekom narodnjackom spotu, šegačenje ribe u topiću, ispod razdrljene uniforme. Ok, reci ce-umetnikova sloboda,ipak, mislim da nije bio trenutak. Mislim da je ukapirala da to nije dobra ideja, ni tada, a svakako ne sada, te ne zeleci da se zamera niti jednoj strani, taj uradak nema na svom kanalu. Sto se tice Marte i Azisa, vizuelno su interesantni, onako almodovarovska estetika, ali prodavacice ljubavi i ceo taj ambijent ne uklapa mi se u kontekst sme pesme. Ova poslednja, dizel devojka, solidno otpevusila s obzirom da je to sve od nje, tuzna ljubav,da, ali mi je nekako tuzniji spot, i sivilo pustih ulica. Otužno doba Bilo ne ponovilo se.