Big Mama kolumna: “Zatekla ga je i Linea spasiteljka”

Satira, fikcija & Esej

Počeo da se vraća turbo život “u promet” – mislim na nastupe folkera, pa i neka. Drago mi je da rade, i kako se ono kaže: kakvi konzumenti, takvi i prezenteri. Kakvi politikanti – takvi i pojedinci, i nema tu šta da se dodaje.

Bila sam na jučerašnjim litijama, jer mnogo volim Beograd, i poštujem slave, tradiciju i uopšteno hrišćanstvo… Kada sam videla jednu ekipu da, od tako lepog događaja, sa fotoreporterima prave vašar, otišla sam na “pričest” u omiljeni kafić.

Svoje duhovne navike od sada, bez javnih skupova, nego u mirnijim krajevima ove divne zemlje. Ništa lepše nema kada spojiš duhovno i moderno, Bog je jedan i za sve je ljude, bilo kojih boja i opredeljenosti… Ali, da ne dužim, ima tu i tamo frikova, kojima i slatki gejeći smetaju.

Kada se neko ostvari u prelepoj ulozi roditeljstva, šta ima da ti neko smeta ko te i ne ugrožava… Neostvarena u pojedinim felama hobija, Likuša je smuvala mortus pijanog Čminču, posle neke promocije. On joj se nije ni javljao danima, nedeljama, dok je uživao u svakom tajnom susretu svog igrača za oba tima – Čepuricu. Kada je Likuša ostala blažena, odmah su se “skućili” a jednom starijem “poslodavcu” je laknulo, pošto nije mogao ove da se otrese godinama.

Čminča je ubedio i sebe i druge da je strejter, sve dok mu jednog sunčanog dana nije stigla poruka “- Gde si brate? Daj adresu, ne mogu da izdržim!?” Bio je to Čepurica, koji se nije ni izuo, a već je dohvatio svog momčića. Valjali su se po tepihu dnevne sobe. Zubima mu je Čminča kidao dugmiće sa znojave košulje ( Čepurica je tezgario, pa nije ni spavao, naložio se) – i onda su zalegli da odmore malo u bračni krevetić…

Tada je naišla Likuša i zatekla prizor dvojice zagrljenih i sklupčanih. Drmala je svog hasbenda koji je davao znake… Ali, kada je videla šljivice po vratu i senzualne ugrize po bedrima, pala je u nesvest. Čepurica se obukao, pozvao Hitnu i otišao. Kada se osvestila, Čminča joj se pravdao i molio za oproštaj…

Rekla mu je da ga nikada neće ostaviti ali, da on mora da ide “na lečenje!?” Iako je ovo luckasta zemlja, ovo hvala Bogu nije zaostala sredina. Psiholog koga je hanuma pronašla, lepo joj je objasnio, da njima treba bračni savetnik, ali da nije nužno. Sa njim je sve u redu, i to nije bolest. I tako dragi moji, iako sam uvek na strani žena, ovde se ne zna ko koga više farba.

Treba biti iskren prema sebi pa i prema svom partneru. Moja najbolja drugarica živi sa igračem za oba tima, jer je i ona iz te priče. To ih radi, i mirna Bačka!

Valjala sam se od smeha zbog fotke na kojoj su Skandi, Bedevijara i Vrtika. Ladno je Skandi sebe fotošopirala a njih dve nije, pa je Vrtika uklonila “Aliena” sa kolena a Bedevijara povećala noge i uklonila podbradak…

Ne podnosi ih Skandi, ali eto, one su joj “frendice” za javnost. Zašto i kako, nemam pojma. Uvek sam za nju pričala da ima dobru dušu, a društvo kao i Hvakino – sačuvaj me bože… Čula sam materijal od Skande, i nije loše. Vraća se na tron opet, videćete.

I to sa par songića koje je snimila demo Hvaki, ali zbog svađe sa onim brašnjavim stihoklepcem – iste su ustupljene “drugarici po svađama.”

Ne znam šta se dešava u glavi Mornarke iz naše Atine, te se gura li gura u medije, ne bi li nastavila sa promovisanjem. Angažovala je svoju sugrađanku Ampulu da joj naškraba buduće štivo za veliku lovu – da se i tom titulom okiti, kada je celog života bila samo “hanuma od Mornareta.”

Ona dvojica bradatih iz susedne zemlje, slali trojke i četvorke jednoj starleti, ex kenki. Na tim fotkama i klipovima je sve i svašta, štaviše i istopolni rad njih dvojice. Neko s vremena na vreme pošalje poruku – Kako to da nema nikoga za hvaljenje u ovom štivu?

Tako što ljude vredne pažnje veličamo u većini tekstova na portalu, a ovo ovde nije PR tim za glorifikaciju mehaničara sa javne mehane… Isto tako, neka tuberka, šta li je, spikerka – šalje desetak poruka koje admini ne objave. Aman ženo, koga zanima što nekog raspopa teoretičara zavere krevetaš, ili mu radiš usnu harmoniku. Kad sam videla na šta ličiš, ogadio mi se đevrek jutros.

Hoće i neka frendica od Kendal da postane poznata. Pa obaveštava sve redom kako su je otpratile “muter i dauter” a sada su kao u finim odnosima. Tu neku nepoznatu pajalicu sam videla na jednom gradskom događaju i rekoše mi da joj je senior neki lokalni krajmer u pokušaju. Fino društvo za izbegavanje.

Vrištalinu ne smem da zaboravim danas i njene vijuge i ideje koje ne bi osmislila ni njena bivša devojka u svojim “treš la margarin” štivima… Smuvala je Vrišti jednog zgodnog ali pritupastog baju iz sveta Fitnessa. Viđaju se na ručkiću, večerinkama (kako im ona tepa) i onda joj on vadi negativnu energiju u njenoj gajbi.

Toliko se draga nam i iritantna Vrišti zacopala da joj je sinula jedna “romatična ideja: “Ja ću da sedim u onom našem omiljenom kafiću sama za stolom. Pijuckaću vince, a ti me čekaš kolima, ispred. Onda ću ja tako da krenem sama i zamišljena, a ti me onda, iako ja to znam, a praviću se da ne znam i biću istinski uplašena za sebe – otmeš i strpaš u auto… i onda ćemo, na buketima cveća, koje sam naručila iz cvećare da vodimo ljubav – onako divlje i žestoko.

Ja ću da se otimam a ti nećeš da skidaš kapu koju nose lopovi! Prvo da vam kažem, da nabildovani tupson, čim je kročio na ulaz poznatog lokala, sa sve maskirnom kapom, oborilo ga je obezbeđenje, a Vrištalina je vrištala i trčala i objašnjavala da joj je to verenik i da je to scenario… Neuspeli.

Imam za Vas i jednu Retro mini pričicu. Kako da prođe kolumna bez masterice Lineice; Pre dvadeset i tri godine, recimo, u centralnom delu naše zemlje otvorio se jedan restoran pored jedne reke na slovo M.

Počasni gosti – pola javne mehane, red politikanata i Kralj bele tehnike sa Rajanicom i Lineom. Gostio ih je gazda sve u šesnaest. Red pečenja, pa salate i podvarci, sušeno, dimljeno, pohovano sa prelivima od japanske marele…

I red je stigao da se malo i songira. – Ajde Rajankice ustani i ispoštuj našeg domaćina sa desetak songića. Ustane ona i krene sa repertoarom, a Lineu zasvrbi brada… “Auuu, ovo ne miriše na dobro. Il će se pripuca, il će se neko posvađa!” – Šta si rekla ne čujem te? – upita je Bela tehnika… “Ništa, ništa. Pade mi cigara, pa da ne uništim ovaj vez od stolnjaka.”

Završila je Rajanica sa blokom pesama, i taman što se vratila da načne malo torte i sitne kolače, ovaj njen oblači kaput i naređuje da krene, ali do prostorije od gazde restorana. Kaže mu on, ajde sada kada ti je ovakva lepotica songirala da platiš toliko i toliko honorar…

Uhvati se čovek za glavu, jer sve što je imao uložio je u prostor, čak se i zadužio, a danas nije bilo pazara jer je sve gratis zbog otvaranja… Rajanka gleda i ništa ne reaguje, a Linea dreknu sledeće: – Danas je praznik. Platiće honorar drugi put, evo gledam ga u oči pošten je ovo čovek nije lopurda…

Rajanka je pogleda i namrdnu joj okom da se ujede za jezik. Bela tehnika se postideo (možda prvi put u životu) i samo se okrenuo i nastavio do dzipa… “Ona više neće sa nama da ide!” – Važi ljubavi!

Toliko za danas i čitamo se narednog petka. Čekam večeras vaše komentare i predloge, a ako sam nešto zaboravila – podsetite me 😉

Vaša Big MAMA.

Copyright: Vivstars.com Svi likovi i događaji su fikcija i satira Pop kulture, koji služe kao edukacija – da mladi nikada ne postanu poput fiktivnih aktera naše kolumne. Zabranjeno preuzimanje bilo koje kolumne sa ovog sajta.

57 Comments

 1. Mirka

  Moze li mi neko rec, sta bi sa neduhovite, totalno odlijepila? Ko je tip koji uz Hvaki uvjek bude u zadnjim pojavljivanjima, stoji uz nju i bodri?

  • Ministarka

   neseser. skroz nebitan lik, do juce rasadjivao u plasteniku, dokopao se prestonice i radi kao zuto piskaralo

   • M

    Znaci, bivsi bastovan. Eto Mirka, sad znamo. A Neduhovita, najlepše noge estrade, kao nekad što su u Grkinje bile.Da, malo deluje zbunjeno, pogubljeno u zadnje vreme. Nije toliko vrcava i opustena, spremna na salu kao pre. Mozda je muci ljubav, npr. Lepo joj smestio Noske kad je ugostio.

 2. ZvezdanaStarletic

  Sta je Hvaki u poslednje vreme sa ovim autfitima? Sve gore i gore. Pocinje da lici na Lusterku. Prevazisla ju je. Nikada Hvaki nije briljirala, ali je bar isla na siguricu. Ako je i bilo preotvoreno, bile su ravne linije. To je ona. I koliko god se zatezala, meni izgleda ozbiljno starije. Ugojila se, i to je ok, ali po.rsje joj dodaje na kilogramima. Razumela bih da je majka priroda ali ona zeli te jagodice, grudi i zad.icu. Ne znam sve mi nesto izgleda jeftino na njoj.

  • Nina

   Ovo sinoc mi je još i nekako na fešti. Prethodna izdanja – da ne komentarišem…eto odmah slika Tigrica i snase a sinoc i nasmešena snaša odmah iza nje. Još samo da počne da je postuje malo, kao i njenu porodicu, pa i da je pohvalimo.

  • M

   Sva gora i gora, a Lusterka merna jedinica, haha, dobra si. Ako si mislila na ovo izdanje sa, pa meni je ok, njen fazon, vec vidjen, proveren, povratak na staro, u sv slucaju bolje od onog korseta i pantalona sa prethodnog dogadjaja. Ali deckic je omasio.

   • ZvezdanaStarletic

    Hej, M, ti je bas gotivis. Ali pusti mene da mi se ne dopada kako joj stoji dress.

    • M

     Samo napred, niko te ne drzi🤗

  • Mirka

   Zvezdana sinoc mi je izgledala lijepo, nista specijalno ali nije bio ni Kic…

 3. ZvezdanaStarletic

  M, zasto je Keli pravi primer? Uopste nije to bila poenta mog komentara. Naravno da je Keli bila star u odnosu na odbeglu princezu. Htela sam da kazem, ako im se ne svidja, neka odu i zive od birdica ili fight-a. Pa kako im bude. I nisam ja branila Hvakino ponasanje. Nego je valjda svima jasno za sve ove godine da je ona bog i batina u toj tvrdjavi. Nista se novo nije desilo dolaskom snaske i Kendalkinog boya. Samo nova usta da ih hrani. A svi oni znaju da ona bas, bas dobro “hrani”. Njima ocigledno ne smeta taj film, u suprotnom bi glumili u nekom drugom.

  • M

   Ovo za princeze je cisto poredjenja radi, jer ispade zrtva ova potonja, a zapravo njen ego nije mogao podneti sto mozda nece biti nikad kraljica, za pogrešnog se brata udala…

 4. Taca

  Cula sam Kendalku kako songira neke strane, ona bas lepo peva. Ne razumem zasto tako mekece u svojim songovima.

  • Mik

   Zavisi, ako si slusala neki r’n’b,soul i tome slicno, podrazumeva se dobar glas i emocija, a meketanje iliti trileri, to je za nasu muziku rezervisano. Ne znam, mislim da se na dve stolice ne moze. Ako hoce karijeru i lovu ovde, onda joj taj r’n’b nije put, a s druge strane, previse je fina i nekako stegnuta za kafane. Ime i odgoj je tu opterecenje kao i njenom bruderu jer u ring i kafanu ugl dolaze iz nizih socioekonomskih slojeva,a oni su rodjeni sa srebrnom kasicicom u ustima. Jugin stariji na vreme to shvatio i odustao.

 5. Laura Ns

  Izvinite podblogeri, a sto mucena vajf? Covek sam bira sta zeli da ima kraj sebe doveka? Jel je terao neko? Znala je valjda koga bira i sa kim ce luk da guli. Sama ga je birala. I ja sam birala mog muza koji je lenstina ali ga volim.

Comments are closed