Big Mama kolumna “Osamdesete”

 • ai-generated-gdb916c144_640

You may also like...

10 Responses

 1. Irena Sirena says:

  Drugari, ko je Marjanka?

  • KLEO says:

   Magdalena songerica više puta pominjana ranije iz lepe njihove.

 2. Modesti Blejz says:

  Ко је Begis Kejt?

 3. Jean Engine says:

  Begiš Kejt je bila i ostala pop princeza. Poneli su je p..ci i ozbiljan manjak ambicije jer ja verujem da ona i dan-danas sve gleda kros dugine naočare, a stvari nikada nisu bile takve. Ozbiljan vokal osamdesetih, ozbiljan umetnik iza čijih koncepata nije stajao niko do nje same, ali avaj, nekako je oduvek bila talentovani devojčurak koji, bilo namerno ili ne, samo naivno korača po zemlji. Sa druge strane, Princeza je zaista oduvek bila bljak lik. Uvek je samu sebe morala da kiti najveličanstvenijim epitetima kojima niko drugi nije hteo da je kiti, ne iz straha nego jer ih nikada nije zasluživala. Ta nekakva priča kako je ispred svog vremena i ostalo, ma važi. Bila je u najboljem slučaju u skladu sa vremenom, onim vremenom u kom je bila samo donekle uspešna replika tadašnjih pop-rok zvezda. I zato mi je presmešno dok je slušam da je sve postigla i stvorila sama, kao da joj lirikse nije pisala tadašnja drugarica Pesnikinja, kojoj je zahvalila za sve postom na mrežama u kom opet nije propustila priliku da isključivo pohvali sebe. Svi songovi koji joj valjaju produkt su talenta drugih ljudi, u vreme najveće slave stvari su joj radili stranci i songer Sivožuti smaragd. I gde je otišla tmurnu dekadu kasnije, i gde je po povratku odatle završila. Nemojmo. Ona nikome nije bila nikakva pretnja, nego smešna polutalentovana personica kojoj su se podsmevali jer je oduvek bila bezobrazno otcepljena od realnosti. I to je sve. A šteta, jer da je bila malo manje sujetna po mom mišljenju uz lepotu i pamet, mogla je više.

  • Koka iz Bloka says:

   Tvoj lični hejt je upropastio početak tvog komentara. Sta mene briga dal je ona privatno Bad, zanima me njeno bitisanje na sceni. Iza sebe ima top karijeru. Nije me ugrozila, nije nikog od nas, nije širila neukus vec pop rock vise nego kvalitetan. Samo Cu se složiti za Begiš Kejt, da je mogla godinama da više radi jer je ljudi gotive. Tudju tugu ne znamo, zato poštujemo njihov rad iz prošlosti.

 4. Eli says:

  Fenomenalno! Hvala za podsećanje na neka druga vremena (iako sam tada bila sasvim mala, ali se sećam događaja, nije bilo poplave informacija sa svih strana i ispraznih likova čija popularnost traje kraće od jogurta). Princeza, Princ i ostali iz kolumne su vanserijske ličnosti, i zato ih i danas pamtimo i pominjemo.
  Mnogo tema si načela, Bigi. Posebno me se dojmio komentar da svako ima izbor da veruje ili ne. Apsolutno. I da treba da se ujednimo. Treba. A pre svega treba da se trudimo da budemo bolji sebi i drugima i da ostavimo ovaj svet boljim nego što smo ga zatekli, pre nego što se preselimo na neko drugo mesto ili odemo u ništavilo (kako god ko verovao).
  Hvala na tekstovima, srećan praznik!

 5. Dani Bg says:

  Da ne beše Marjanka u šemi sa Tigrom kako se šuškalo ili je taj Tigar?

 6. Nitro says:

  Kaj i Bre 😄😅🤣 genijalno pozdrav iz Zagreba

 7. Vanjci says:

  Ovakve kolumne volim iz daleke prošlosti, samo sa više detalja Biggy. Piši uvek retro. Preskočila si dal namerno našu Yu Merlin? Ko je nju progurao tada. Srećan Vaskrs 💕