TAJNA POZNATE GLUMICE PROTIV SLABE I OŠTEĆENE KOSE!

Poznata glumica Dzenifer Aniston je dugi niz godina imala problem sa gubitkom kose. Što zbog privatnih problema i stresa. Ona u poslednje vreme ističe da joj je jedan sastojak pomogao a mi smo saznali i koja je to moć Ricinusovog ulja koje je jako jeftino a nenadmašan je “eliksir” za kožu,nokte kao i za bujnost korena kose.

Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (bojenje kose, ondulacija, izbeljivanje).

Kako koristiti ricinusovo ulje za kosu

Ricinusovo ulje može poslužiti kao odličan regenerator za kosu, tako da ga nanesete na kosu nakon pranja šamponom.

Pre samog nanošenja, potrebno je da kosa bude vlažna. Ricinusovo ulje je veoma gusto, tako da ga je dovoljno naneti u manjim količinama (nekoliko kapi). Ulje nanesite na vrhove kose i najviše do polovine dužine, ali nemojte na teme.

Nakon nanošenja, kosu umotajte toplim peškirom i ostavite da odstoji nekoliko sati. Kosu potom dobro isperite. Korišćenje na opranoj kosi ne preporučuje se osobama tanke kose koja se lako masti.

Ricinusovo ulje za rast kose

Ricinusovo ulje koristi se za negu kose još od vremena starih Egipćana, kada su muškarci ricinusovim uljem masirali vlasište, kako bi sprečili i tretirali ćelavost.

Najbolje ga je umasirati u teme i potom rasporediti po ostatku kose sve do vrhova. Ovo ulje kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu gustoću, daje sjaj kosi i ubrzava njen rast, a pored toga, ono može ubrzati i rast trepavica.

Isto tako, ricinusovo ulje koristi se kao prirodno sredstvo za otklanjanje peruti. Pomešajte 1-2 kašike ulja ricinusa s 1 kašikom kokosovog ulja, blago zagrejte i umasirajte toplu mešavinu u vlasište. Posebnu pažnju obratite na suve delove temena. Ostavite da ulje deluje najmanje 60 minuta pa kosu operite šamponom.

Osim zdrave kože i lepe kose, ricinusovo ulje idealno je ulje za negu noktiju, jer učvršćuje lomljive nokte, ubrzava njihov rast te njeguje kožicu oko noktiju.

Ulje za negu noktiju možete napraviti i sami:

  • Pomešajte kašiku ricinusovog ulja u nekoliko kašikica maslinovog ili bademovog ulja te smesu ulja stavite u staklenu bočicu (može vam poslužiti stara bočica od kapi za nos).

Smesu umasirajte u nokte i kožicu oko noktiju pa pustite da upije. Ovim uljem možete negovati nokte svaki put kada menjate lak za nokte, ili svakoga dana (ako ne koristite lak za nokte svakodnevno).

Vivstars.com FOTO promo,google