OVE DETALJE IZ ŽIVOTA NADE MACURE SIGURNO NISTE ZNALI! I TUŽNO I ZA SVAKU POHVALU

Nada Macura je rođena 1948. godine u Vrdniku na Fruškoj gori. Otac joj se zvao Lazar a u jednom od Itervjua za medije je istakla da se majke ne seća jer je rano umrla, a da je pored rođene sestre Ljubice imala tokom odrastanja još jednu žensku figuru a to je njena maćeha koja je ostavila veliki trag u Nadinom životu, jer je bila kao prava majka i zbog svoje požrtvovanosti nikada nije imala svoju biološku decu.

https://www.instagram.com/p/Bc7x23kBVHl/?tagged=nadamacura

Osnovnu školu je završila u Vrdniku, a gimnaziju u Rumi. Bila je dobar đak, a posvećenost učenju preneo joj je otac, koji je cepao listove sveske kada ne uradi dobro zadatak, a nagrađivao voćem kada zasluži.

Zbog preranog odlaska majke uvek je želela da pomaže ljudima čime se i danas bavi. Nakon završenih studija karijeru je započela u Kragujevcu u Hitnoj službi, a nakon nekoliko godina je prešla u Smederevsku Palanku. Tamo se udala, ali i razvela. Nakon razvoda je želela da napusti Palanku, pa je tako došla u Beograd. Tu je specijalizirala kardiologiju.

Nada je novinarsku karijeru započela 1995. godine kao urednik naučnog časopisa “Halo 94”. Nakon što je jedna novinarka drugog programa Radio Beograda provela noć sa njom u Hitnoj pomoći, počela je i njena savetnička karijera po kojoj će ostati upamćena. Uključivala se u program Radio Beograda, nešto kasnije i Radio Novosti. Vodila je emisiju Kroz odškrinuta vrata, gde su gostovali lekari iz raznih oblasti, a gledaoci su imali priliku da pitaju za savete. Na Radiju Jat je vodila emisiju Kiseonik.

https://www.instagram.com/p/BcO21NLl1Mb/?tagged=nadamacura

 I dok se nagađa ovih dana o njenom angažmanu voditeljke Jutarnjeg programa Hepi televizije, podsetićemo da je Nada Macura imala i Radio i Tv karijeru. Bila je saradnik emisije o zdravlju Viva. Sarađivala je  i sa časopisima “Ana” i “Bazar”. Ako na CNN-u najstariji voditelj ima 92.godine, zbog čega bi se bunili oko Nadine svestranosti? Nećemo zalaziti u njena politička ubeđenja, ali je svako zanimljiva medijska pojava. Nado, živa ti nama bila!

Vivstars.com FOTO Instagram