Interview! Glumica SRNA LANGO “Volim HRABROST i nežnost…”

Interview! Glumica SRNA LANGO “Volim HRABROST i nežnost…”
Srna Lango,privatna arhiva

Nenametljiva i svoja. Glumica i umetnica Srna Lango godinama unazad vredno radi i ostvaruje svoje ciljeve. One umetničke, naravno, i jedna je od onih, koja ne pristaje na kompromise širokih narodnih masa… Zbog toga je i svojstvena!

https://www.instagram.com/p/BxAGqC6Jj_A/

Koliko je teško ili zanimljivo biti GLUMICA (umetnica) u Srbiji?

-“Ne verujem u lako a ne verujem ni da su drugi pozivi lakši u Srbiji. Volim svoj posao.”

Šta vas nervira ili raduje ovih dana?

-“Površnost ume da me iznervira. Uz to najčešće ide i pretencioznost. Raduje me mnogo toga, od dobre jutarnje kafe, boje lista i njegovog oblika na asfaltu, oblaka, meseca, preko tuđeg osmeha, hrabrosti, nežnosti do pametnih i duhovitih ljudi. Posao možda najviše trenutno.”

Koju nam knjigu preporučujete?

-“Neku zbirku probrane poezije. Bilo koju… Mene to ovih dana umiruje. Mislim da je krajnje vreme da se ponovo divimo poeziji. Ljudi ponekad kao da se rugaju toj lepoti. “

Vaša mama (DUNJA LANGO) je ostavila najveći trag u domaćem novinarstvu… Izvrsna dikcija, primeren izgled pred kamerama… Da li je ona bila vaš Idol?

-“Hvala! Bila je mnogo toga, a mojoj braći i meni pre svega mama. Nežna, posvećena, zabavna, pametna, zahtevna, duhovita i puna apsolutne podrške. I da, u svakom smislu s razlogom, uzor. Idol, ne. U Idole ne verujem.”

Kada je vaš posao u pitanju, pripremate li nešto novo?

-“Da. Imam ponešto već dogovoreno, nečemu se samo nadam još uvek, a davno sam shvatila da ništa nije izvesno, dok sve nije gotovo. Tako da, hajde da se za sad radujemo aktuelnom “Lovu na Srne”i “Istinama i Lažima”, pa ćemo dalje kad dođe vreme, obećavam. 🙂 “

https://www.instagram.com/p/ByQCcuopslz/

https://www.youtube.com/watch?v=c9RTT3NXsxE