Vesna Galiot Gala je prva DANCE pevačica u Srbiji

Vesna Galiot Gala
Youtube,Printscreen

Devedesete su donele novi muzički pravac koji se najviše “primio” na ovim prostorima, ali je samo jednu deceniju trajao dok nisu došli razni DJ, Mc i reperi koji su specijalisti za obrade “Indijskih,Iranskih i Rumunskih” nota sa dodacima “modernih bitova.”

Vesna Galot Gala se pojavila 1994.godine singlom “Budim Se” i nije postajala radio stanica koja nije emitovala ovu pesme tokom devedesetih, a izgleda da je to slučaj i sada.

https://www.youtube.com/watch?v=WnEFcjdZR1w

Pevačica imala epitet prve Dance Zvezde kod nas pa je objavila pet albuma a podsetnik za mlađe generacije su i njeni hitovi “Neću da budem kao Tvoja Mama”, “Ljubavi ne znam Ime”, “Izaberi” a pesma koja se ovih dana vrti na mnogim radio stanicama je i Nama je Kraj pa mnogi i ne znaju da je Gala vlasnica ovog hita.

https://www.youtube.com/watch?v=QxOAOwBl9_o

Poslednji nastup Kraljica Dance-a je imala u Areni pre par godina na Muzičkom Festivalu “Vesele Devedesete.

– Povukla sam se kada sam osetila da sam prezasićena tim poslom. Prezasićenje je bilo ogromno, nisam slušala muziku čak ni privatno. Sada se bavim informacionom tehnologijom, to sam i studirala pored muzičke škole. Međutim, uskoro ću se ponovo vratiti muzici, jer ipak muziku volim. Intenzivno radim na novom singlu koji planiram da izdam početkom sledeće godine.

Ova ogromna pauza pomogla mi je da shvatim šta našoj sceni nedostaje. Ovo što sada pripremam biće totalno drugačije od onoga što sam radila, i ja i moji saradnici očekujem mnogo od pesme, a videćete sami koliko sam se promenila.

Pričala je pevačica pre sedam godina, ali na žalost ništa nam novo nije ponudila pa nam ništa drugo ne preostaje da na jutjubu uživamo u starim hitovima koje su obeležile “Vesele Devedesete.”

Vivstars.com