Dorćolka forum; Anksioznost i moj ugao lifestyle-a

 • Dorcolka blog vivstars
  Ilustracija, Pexels

You may also like...

4 Responses

 1. Taca says:

  Zivot je neprestana borba i sa tim se moramo pomiriti i sa time ziveti. Jako je vazno da sami sebe prihvatimo i volimo onakvim kakvi jesmo, sa svim manama i nesavrsenostima. Od drugih ne treba ocekivati da ce biti u skladu sa nasim shvatanjima, zeljama, nadama. U korenu svih razocarenja je ocekivanje – ako ne ocekujes nista ne mozes ni da se razocaras. Ne shvatati sebe suvise ozbiljno, cuvati svoj unutrasnji mir kao najvazniju stvar koju imamo, pomagati svima kojima mozemo, prastati, ne drzati se grcevito za dogadjaje iz proslosti koji su nas povredili, pasti ustati obrisati prasinu i sa osmehom nastaviti dalje, baviti se onim sto nas ispunjava, zatraziti pomoc kada nam je potrebna a svako dodje u situaciju kada se ne moze sam iscupati i treba mu ruka pomoci.

 2. Kicolina says:

  Draga Dorcolka, mozda sam svega dva komentara ostavila ovdje, ali citam i BM i tebe.
  Sa anksioznoscu se borim vec godinu dana. Ne zbog korone, nego zbog posla. Tri posla sam promijenila. Dva zbog mobinga. Niko, pa ni suprug mi ne vjeruju bas toliko. Jednostavno, ne dopustam izivljavanje. Nesanica i lupanje srca je svakodnevnica. Najgore je sto sam pomalo izgubila sebe. Udebljala se 12kg. Utjehu pocela da trazim u hrani. Trenutno nista sem setnje ne pomaze.
  Ponekad se osjetim da sam zatocena sama u sebi, a ponekad ipak mislim da cu se izboriti, samo da se moje kockice posloze

 3. Taca says:

  Sto bi rekli, i cipelu izujes ako te zulja

  10
 4. Suza R says:

  Drago mi je da se ova kolumna vratila. Imam 45 godina, anksiozna sam od puberteta, uzrok je bila prekomerna tezina, krvni pritisak i patnja od neprihvatanja. trnula mi je desna strana glave, jako lupanje srca, nesanica. Pomaze samo savet strucnog lica – lekara, a sve zavisi od okoline za dalje. Ja sam zivela u velikom gradu pa me nisu prihvatali dok nismo otisli u manjem mestu gde sam danas, pa sam skoro pa izlecena. Imam divne komsije, prijateljice sve resavam lakse kada sam okruzena njima. Pozdrav Dorcolki pratila bih te na drus.mrezama pa javi kada napravis.

  14