SA BOJANOM KESIĆ NA TI! “Budućnost medija su PORTALI”! (FOTO)

Share

Bojana Kesić je novinarka sa velikim iskustvom u medijima. Na početku karijere je radila na Bk televiziji koja je i danas sinonim za jednu od najkvalitetnijih Tv kuća ikada kod nas…

DA LI JE MEDIJSKA SLIKA U SRBIJI JEDNOLIČNA? RED INFORMATIVE, RED SERIJA I JEFTINE ZABAVE ILI JE NAŠE TRŽIŠTE TAKVO DA ZA NEKI VEĆI KVALITET I NEMA MESTA?

-Sigurna sam da na svakom tržištu, pa i našem ima mesta za kvalitet. Samo je pitanje da li je medijskim kućama u interesu da ga plasiraju ili ne. Kod nas možda ima previše komercijalnih medija kojima je jedini interes zarada, a danas se nažalost najviše zarađuje na najjeftinijem sadržaju. Tako dolazimo do toga da nam je medijska slika jednolična, jer od trenutka kada je dokazano da bez mnogo kreativnosti, a sa malo uloženog može da se privuče veliki broj gledalaca ili čitalaca onda su svi počeli da primenjuju oprobani metod. Zato smo danas svedoci toga da na gotovo svim televizijskim stanicama imamo maltene iste emisije zabavnog tipa samo sa drugim voditeljima, često je čak i scenografija slična. A da ne govorimo o informativnim emisijama koje imaju maltene isti tekst za svaku vest. Međutim, moje mišljenje je da još uvek nismo potonuli i da ima nade da nešto može da se promeni, samo je potrebno da kreativni pojedinci skupe snagu i pokažu da može da se pravi kvalitetan sadržaj koji će doneti profit medijskim kućama.

ŠTA TEBI NAJVIŠE PAŽNJE PRIVLAĆI NA TV-U, I ŠTA NAJČEŠĆE PRATIŠ OD EMISIJA?

Ja na tv-u trenutno pratim najviše emisije kolažnog tipa koje obrađuju teme poput onih koje mi obrađujemo na portalu aska.rs. A to su najviše teme vežane za žene, saveti koji svakoj ženi čine život lepšim, lakšim, boljim… Emisije poput Praktične žene su mi trenutno najzanimljivije.

DA LI SU PORTALI PREUZELI PRIMAT NAD ŠTAMPANIM MEDIJIMA?

U portalima, zapravo u online definitivno leži budućnost medija. Oni su najbrži i danas najlakše preko interneta dolazimo do informacija. Među starijom populacijom moguće da je još štampa aktuelnija, ali i to će se vrlo brzo promeniti. Mladi mislim da gotovo i ne uzimaju novine u ruke. Kako pokazuje statistika više ne koriste ni kompjuter, sve ide preko telefona.

PO ČEMU SE PORTAL ASKA.RS RAZLIKUJE OD VEĆINE ŽENSKIH PORTALA?

Aska.rs je ženski portal koji svim damama nudi mogućnost da pročitaju tekstove iz svih sfera njihovog života, a da budu sigurne da je u svakom tekstu stručnjak sagovornik i da im je on dao odgovore na pitanja. Na Aski nema mnogo tekstova koji kruže po ostalim portalima, već teme smišljamo sami i obrađujemo ih u našoj produkciji. Svako ko nas čita ima mogućnost da svim našim stručnim saradnicima postavi pitanje, na koje dobija direktan odgovor. Svakoga dana imamo vredne poklone za čitaoce. Imamo i našu video produkciju pa je dosta tekstova potkrepljeno i video materijalima. Čim uđete na aska.rs već na prvi pogled ćete shvatiti da smo drugačiji i da nudimo zanimljiv,ali kvalitetan sadržaj jer to oslikava i sam dizajn našeg sajta.

BILA SI DEO TIMA BK TELEKOMA, FOX-A, PRVE… ŠTA PRIPREMAŠ ZA NAREDNI PERIOD KADA JE POSAO U PITANJU?

Radila sam na Bk televiziji, pa na Fox-u, pa na Prvoj, pa sam bila i urednik u Blic novinama i u digitalu kompanije Ringier Axel Springer- svo to iskustvo rada na televiziji, u novinama i digitalu dovelo me je do toga da otvorim svoju firmu koja u svom sastavu ima portal i video produkciju, ali sam ja ujedno i predsednica Udruženja žena „Naša Aska“. To je udruženje za aktivnu, samostalnu, komunikativnu i ambicioznu ženu koje se se kroz svoje akcije i događaje koje organizuje, a to su uglavnom društveno odgovorne akcije, bori za lepši život žena. Tako da ću i u narednom periodu biti okrenuta ka pravljenu kvalitetnog i inovativnog sadržaja za portal, ali i aktivnostima koje imamo kroz Udruženje.

V!VSTARS portal FOTO promo privatna arhiva

A.Arsenijević V!online

Share

You may also like...