NAJVEĆA LJUBAV U EX YU – Josipa Lisac i Karlo Metikoš

Share

“Kako vrijeme prolazi, bol je sve jača. Ljubav mi daje snagu da ja tu bol mogu držati pod kontrolom i da imam osmijeh na licu. Imaš i tugu i suze, ali imaš i osmijeh. Znam da je to rezultat ljubavi koju smo Karlo i ja živjeli i da ona meni samo može dati snagu” – izjavila je pre par godina Josipa za 24.sata portal!

Josipa i Karlo bili su zajedno 20 godina. Karlo je preminuo 10. decembra 1991. nakon infarkta. Imao je 51 godinu.

Ali, ni smrt ih nije rastavila. Josipa mu i dalje posvećuje svaki minut na sceni, piše mu pisma, voli ga… Kaže da nikad nije ni pomislila na drugog muškarca.

– Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane!

karlo-metikos-josipa-lisac-636x352

Njena i Karlova priča počela je 1971. godine. On je do tad gradio svetsku karijeru pod imenom Met Kolins (Matt Collins), nastupao po celom svetu, imao armiju obožavateljki i iza sebe oko 20 veridbi sa groficama, manekenkama, stjuardesama… Ona je tek osvajala pažnju kao prva prava jugoslovenska rokenrol diva.

Ta sudbinska ljubav ovekovečena je sad već legendarnim albumom “Dnevnik jedne ljubavi” iz 1973.

Na svakom Josipinom koncertu Karlo je sedeo u prvom redu, i tad bi cela publika svedočila njihovim zaljubljenim pogledima i neverovatnoj energiji koja je postojala među njima. Svaku pesmu bi mu pevala kao da su sami u prostoriji… Dve tako jake ličnosti stapale su se u jedno.

– Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Što smo si imali za reći, rekli bismo si odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo riješavali razgovorom. Kad bi netko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se izmjenjivali i funkcionirali – priča Josipa.

V!VSTARS portal FOTO promo

Share

You may also like...